2de plaats

Vlaams Parlement voor Brussel

Op de politieke agenda vandaag

Beleid staat nooit stil. Een politicus zit nooit stil. Want de wereld draait door, soms holderdebolder. De uitdagingen zijn groot, elke dag opnieuw. En elke dag is er een nieuw ‘hot topic’ dat de media haalt. Uitdagingen die door beleidsmakers moeten getackeld worden en liefst op een duurzame manier. Oplossingen dus voor problemen, die de generatietest doorstaan. Hier vind je mijn meest recente politieke initiatieven en opinies over actuele thema’s.

Kinderopvang als springplank

Meer en goedkopere kinderopvang in Brussel, dat is noodzakelijk. Want daar ligt een belangrijke sleutel voor meer ontwikkelingskansen voor kinderen, en de kansen voor hun ouders op de arbeidsmarkt.

Lees meer ...

“Beloofde overstapparkings rond Brussel dreigen op lange baan te komen”

Om de fileproblemen en luchtkwaliteit in onze stad aan te pakken, moeten we pendelaars zoveel mogelijk overtuigen het openbaar vervoer te nemen. Overstapparkings zijn daarvoor essentieel.

Lees meer ...

Dringend tijd voor een geïntegreerd gokreclamebeleid

Gokreclame rond sportwedstrijden, op uren waarop ook kinderen televisie kijken, moet strenger aangepakt worden. Onze openbare omroep, de VRT, moet hier actie ondernemen.

Lees meer ...

Wanneer gescheiden ouders ruzie blijven maken, moeten we beter naar kinderen luisteren

Ouderverstoting blijft een onderbelicht drama, waardoor slachtoffers in de kou blijven staan. Bewustwording en aangepast beleid zijn essentieel om deze kinderen te helpen.

Lees meer ...