2de plaats

Vlaams Parlement voor Brussel

Wat ga ik
doen?

A man needs a plan! Wie staat voor toekomstgericht beleid, die moet weten waar hij op lange termijn naartoe wil. Een volwassen beleid met een verrekijker is de beste garantie voor een visie die de generatietest doorstaat. Ik noem het graag #futureproofpolitics: de toekomst bekeken door de ogen van een kind. Het leidt tot verrassend frisse ideeën.

#futureproof­standpunten.

Mijn kijk op een aantal hete hangijzers:

1

Leve de durvers!

Succesvolle bedrijven zijn de motor van de economie. Wie durft ondernemen, moet kansen krijgen. Er zijn nog te veel obstakels die dat belemmeren.
#futureproofeconomy.
Lees meer …
2

En wijle weg… in de file.

Je stuur opeten van frustratie, sakkeren op de files. Herkenbaar? Zeker voor wie ’s ochtends door Brussel moet navigeren. Het is een erwtensoep vol spruiten. Maar wat doe je eraan?
#futureproofmobility.
Lees meer …
3

Bajart Brusselt.

Brussel is mijn stad. Een bruisende stad. Maar ook een stad met een waslijst aan problemen. Hoe maken we Brussel beter voor de Brusselaars?
#futureproofbrussels.
Lees meer …
4

Belastingen! Mag het iets minder?

Als belastingvermindering een sport was, dan zou Open VLD de Champions League winnen. En als ’t echt moet, pakken we wel een rode kaart om onze slag thuis te halen.
#futureprooftaxation.
Lees meer …
5

Leren Brusselen.

Onderwijs is hét speerpunt van de toekomst van Brussel. Want leren is weten. En weten is begrijpen. Kennis van het Nederlands speelt daarbij een cruciale rol.
#futureproofeducation.
Lees meer …
6

Brussel, stad van de doeners.

Onze hoofdstad telt meer bedrijven dan waar ook in België. En toch is de werkloosheid er hoger. Vacatures raken niet ingevuld, terwijl mensen thuis zitten. Dat moet beter kunnen.
#futureproofjobs.
Lees meer …
7

Digitaal goed bekeken.

Schending van de privacy, misbruiken, cyberpesten, … nogal wat kids hebben er ervaring mee. Ook volwassenen ontsnappen er niet aan. Hoe moeten we daarmee omgaan?
#futureproofmedia.
Lees meer …
8

Kijk uit! Het kan verkeren.

Verkeersveiligheid in steden. Het baart ons kopzorgen. Vertrekken van de zwakste schakel, de meest kwetsbare groep: kinderen op de baan.
#futureprooftraffic.
Lees meer …
9

Kleurrijk Brussel.

Samenleven met verschillende culturen brengt soms wrevel en conflict met zich mee. Dat is in Brussel altijd al zo geweest. Hoe ga je om met die diversiteit?
#futureproofdiversity.
Lees meer …
10

Houd den dief!

Is Brussel een onveilige stad? De criminaliteitscijfers liggen er in elk geval hoger dan in Zichen-Zussen-Bolder. Dat kan je van een grootstad ook verwachten. Punt is: wat doe je eraan?
#futureproofpolice.
Lees meer …
11

Energiek klimaat.

De opwarming van de aarde is een feit. Hoe rijm je een blauwe economie met een blauwe planeet? Door vandaag te denken aan morgen.
#futureproofclimate.
Lees meer …
12

Kan het iets simpeler a.u.b.?

Wie opent er graag enveloppes met een venster? Als het geen factuur is, dan zal het wel administratie zijn. Niemand wordt vrolijk van papierwerk, als het zonder kan.
#futureproofadmin.
Lees meer …