2de plaats

Vlaams Parlement voor Brussel

Wat heb ik
gedaan?

Heel wat van mijn realisaties gaan over kinderrechten en het versterken van jongeren. Ik heb ook actie ondernomen tegen ivoorhandel en financieel gesjoemel in het voetbal. En dat kan ook zonder elke dag in de schijnwerpers te staan.Gewoon doen.

#futureproof­realisaties.

Een greep uit een aantal voorstellen die ik in het Parlement en de Senaat heb gedaan de afgelopen vijf jaar:

1

Jongerenbeleid herbekeken

Minder paperassen en betere financiering van jongerenorganisaties. Een vernieuwd decreet dat zorgt voor een betere jeugdwerking, tout court.
Lees meer …
2

Seksueel misbruik. No passaran!

Schandalen in sport- en jeugdwerking of #metoo. Seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag in de kiem smoren en slachtoffers écht helpen.
Lees meer …
3

Jongeren en sociale media?

Europa slaat de bal ook wel ’s mis. Mediawijsheid is geen betutteling van kinderen en jongeren. Maar dat betekent niet dat er niets moet gebeuren.
Lees meer …
4

Voetbal: kort op de bal spelen.

Voetbal is een schone sport. Hou het zo. Voetbalfraude hard tackelen en financiële transacties van malafide makelaars een rode kaart geven.
Lees meer …
5

Ouderverstoting: een miskend probleem.

Manipulatie van kinderen bij echt- en vechtscheiding is ontoelaatbaar. Het gerecht moet luisteren naar de échte wensen van een kind.
Lees meer …
6

Belasting op jeugdwerking.

Weg met absurde belastingregeltjes voor jeugdbewegingen. Meer centen en minder paperassen. Keep it simple!
Lees meer …
7

Ivoorhandel aan banden.

Olifanten en neushoorns beschermen tegen stropers. Illegale handel in ivoor eens en voor goed de wereld uithelpen. Europa moet in actie schieten!
Lees meer …
8

Kwaliteitslabel WAT WAT.

Actie tegen louche websites. Een label voor betrouwbare informatiebronnen waar jongeren terechtkunnen met persoonlijke vragen.
Lees meer …
9

Tienerpooiers.

Minderjarige meisjes uit de greep van kinderpooiers halen. Daders in de boeien slaan en slachtoffers helpen verwerken. Voorkomen en genezen via een totaalaanpak.
Lees meer …